Birken, bare ordet får langrennsinteresserte til å bli litt blanke i øynene og nikke gjenkjennende. I dette tradisjonsrike rennet har mange utøvere fått kjenne på egne grenser gjennom mange år. Dette har vært et hovedmål for sesongen for en gjeng fra 08/09 gruppa i DFI Langrenn. 

 

Vi startet fra Smia med en glad gjeng fredag som var klare for tur, etter lang tids pandemipause fra alle slike morsomme ting. Vel fremme på Natrudstilen fredags kveld ble det flott samvær over tacobuffet og så en tidlig kveld. 

 

Lørdag startet tidlig med felles skitur rundt Sollifjell på Sjusjøen, deretter dro ungdommene i alpinbakken for kos med fart, hopp og grabs på ski og brett. Mens fedrene preppet ski som et middels landslag for å være klare for rennet på søndag.

 

Tidlig søndags morgen dro vi til skistadion for renn. På dagen 90 år siden Trygve Beisvåg ble vinneren av det første Birkebeinerrennet i historien, sto 8 utøvere fra DFI Langrenn klare til start i den 17 km lange løypa i ungdomsbirken.

 

Med sol fra skyfri himmel og god varme var det realt klisterføre, og alle hadde gode ski, men den viktigste smøringen var solfaktor 30 i vinterbleke kinn. 

 

Løypa er virkelig flott med partier der man får stor fart i utforbakkene, alle kom seg trygt ned uten fall og stavbrekk. Alle fikk også kjenne litt på renn-nerver og den spenningen som bare kan utløses med et startskudd.  Store smil i mål der flere av utøverne kom inn på tider langt under timen. Alle hadde gjort alt de kunne og var godt fornøyd med dagen.

 

Dette er en gjeng ungdommer det er veldig flott å reise på tur med. Solid innsats på alle måter. Vi vet de har kost seg godt, og tatt seg skikkelig ut når de leveres “dyneklare” i Drøbak søndag kveld.

 

Dette ble et flott prosjekt på slutten av en mer normal skisesong for utøverne våre. Flere har meldt seg på trippelen og skal senere i år tilbake til Lillehammer for flere utskeielser med løpesko og sykkel.

 

Tusen takk for turen alle sammen.

 

 

Hilsen Melvind Snerken alias Idar :)