DFI Fotball kretsmester i 5. divisjon

Tekst: Kristian Semmen

DFI snek seg forbi Greåker i aller siste serierunde i årets 5. divisjon Østfold-serie. Rekruttlaget på herresiden i Drøbak kan dermed titulere seg som kretsmestere 2021.

 

Etter syv tapte poeng i løpet av sesongens fem første kamper, så det ut til ut til at Drøbakrekruttene ville bli middelhavsfarere i denne sesongen. 8 påfølgende seiere og 46-9 i målprotokollen i disse kampene skulle likevel vise seg å være nok til å vinne. Greåker snublet i sin siste kamp ved å spille uavgjort mot Gresvik.

 

André Jensen har som i de foregående sesongene hatt ansvaret for DFI 2. Han er strålende fornøyd med lagets meget sterke sesongavslutning. Like gledelig som lagets resultater, er at mange yngre DFI-spillere har fått sin seniordebut i løpet av denne høsten. Laget har blant annet benyttet en rekke 15-åringer i den avgjørende fasen av sesongen. Dette er spillere som parallelt har imponert stort i årets G16 Interkretsserie.

 

Det eneste skåret i gleden er at Drøbaks rekruttlag ikke rykker opp i Amedialigaen. Årsaken til dette er at en klubb ikke kan stille med to lag på det samme nivået i divisjonssystemet.

 

Rekruttlagets prestasjoner sier likevel mye om bredden og etterveksten som preger herrefotballen i Drøbak for tiden. Klubbens G19-lag er allerede kvalifisert for neste års interkretsserie. Hvis G16-laget går vellykket gjennom sin kvalifisering, vil Drøbak for femte året på rad være representert i G16 IK. I tillegg har klubben fått tilbake bærende spillere som Mikkel Aarstrand og Mats Vågan til sin senioravdeling.

 

Klubbens mål er å etablere et miljø med rutinerte seniorspillere, helst med lokal tilhørighet. Et slikt miljø kombinert med en god ettervekst bestående av yngre talenter skal over tid legge grunnlaget for spill på et høyere nivå i divisjonssystemet.