DFI’s A-lag i fotball avsluttet på lørdag 2021-sesongen med en overbevisende 8-1 seier mot Lisleby borte. Lisleby fikk bronseplass i årets Amedialiga avdeling Østfold. Seieren er dermed både resultatmessig og spillemessig det beste DFI-guttene har levert denne høsten. DFI plasserte seg til slutt på fjerdeplass i årets Amedialiga. Sprint-Jeløy vant for øvrig avdelingen foran Råde.

 

DFI’s 3 siste kamper har gitt 9 poeng og 18-6 i målforskjell. I et allerede svært ungt Drøbakslag, har mange spillere fra egen ungdomsavdeling fått sin A-lagsdebut i den nettopp avsluttede sesongen. Med en modell basert på langsiktig utvikling av lokale spillere, er innfasingen av egne talenter i A-laget ifølge spillerutvikler Even Ødegaard sterkt ønskelig. I årene som kommer vil Drøbaks flaggskip på herresiden i fotball fortsatt ha en klar lokal profil.

 

I løpet av høsten 2021 har Drøbakguttene Mats Vågan og Mikkel Aarstrand funnet veien tilbake til moderklubben. De har begge i følge trener Kristian Semmen gitt store bidrag til lagenes resultater og til fotballmiljøet som helhet. Det må være et mål for oss å få spillere som av ulike grunner har konkurrert for andre klubber til å vende hjem når livssituasjonen tilsier det, sier Semmen.  

 

DFI’s G19-lag har allerede sikret plassen i neste års interkretsserie. G16-laget skal de nærmeste ukene avslutte sin IK-sesong og deretter spille kvalifisering for G16 IK 2022. Rekruttlaget kjemper helt i toppen av sin avdeling når 2 kamper gjenstår. Ødegaard og Semmen konkluderer med at 2021-sesongen til slutt kan fremstå som meget vellykket, men begge uttrykker samtidig skuffelse over at A-laget ikke rykket opp allerede i år. Fasiten i 2021-sesongen ble 8 seiere, 1 uavgjort og 4 tap. Det ble vel omtrent som «ekspertene» tippet, men samtid litt under forventning for oss og for spillerne, avslutter Ødegaard og Semmen.