På Folkvangbanen, settes det i disse dager opp flomlys sånn at det kan trenes der utover i litt mørke høstkvelder.  Og med på laget har klubben, som vanlig, med seg Lars Johannessen og hans eminente mannskap og utstyr for å kunne utføre de litt tyngre oppgavene. Og for idrettsvennen Lars er dette helt naturlig.

- Det er jo sånn i en sånn klubb som DFI, at man kan bidra på ulikt vis. Noen baker kaker, andre selger toalettpapir, sier gartneren.

- For oss er det mer naturlig å stille opp med en hjullaster eller en gravemaskin, når det trengs.  Og vi synes det er fantastisk moro.  Spesielt med den jobben som gjøres for barnefotballen i DFI om dagen.  Det er så gøy å se all aktivitet som utføres på alle baner og anlegg, så dette er noe vi gjør med stor glede, sier Lars.

Gutta med

Mandag morgen var nesten hele Johannessen-familien på plass på Folkvang, for å gjøre ferdig grøftinga til det nye flomlyset.  Og selv om sønnene Anders og Tobias akkurat har kommet hjem fra fantastiske etappeseire og sammenlagtseier i Tour l`Avenir - var de på plass med spade og hakke på Folkvang.

- Vi har jo jobbet endel med fattern, og med tid og stunder blir vi nok gartnere igjen, selv om syklingen har fullt fokus nå.  Og å bidra til sånt som dette her er bare moro. Vi har jo en fortid i fotballgruppa, så å kunne hjelpe litt til er helt topp. I tillegg er det viktig å hode det litt igang med andre ting enn sykkel, sier de alltid like blide gutta mens de står nede i grøfta der fundamentet til ett av lysene skal graves ned. 

To baner

Men det er ikke akkurat småting Lars og Sigurd Johannessen AS - i kompaniskap med Uteanlegg(Erlend Høyem) og maiskongen Ole-Martin Tomter har prestert for DFI Fotball de siste årene.   I 2019 ble 200 tonn kunstgress flyttet fra Seiersten til Høiås og Folkvang. Og i løpet av to sesonger har DFI fått to nye fotballbaner, mye takket være Lars, Erlend og Ole-Martin som har stilt opp md personell og utstyr.   Og styreleder Vidar Færgestad og koordinator Per Wollbraaten kan egentlig ikke få takket Lars og gjengen nok. 

- Det var helt avgjørende for oss å få denne trioen med på laget, for å kunne få til det vi har fått til nå.  Sigurd Johannessen, Uteanlegg og Tomter Mais er fantastiske samarbeidspartnere som bidrar med en kompetanse som vi ikke hadde greid oss uten.  Og at vi fortsatt har dem på lag, er helt nydelig - for vi skal fortsette å utvikle anleggene i DFI Fotball - til det beste for alle fotballspillere i klubben, sier Vidar og Per

- Og Lars er ikke vanskelig å spørre i så måte:

- Det er klart at vi stiller opp!.  Å kunne være en bidragsyter i lokalmiljøet er noe jeg setter veldig høyt, og å være med på dugnader som dette vet vi er veldig viktig for veldig mange. Så vi ser fram flere herlige dugnadsoppdrag både i DFI Fotball, og på arenaer, sier Lars som også har vært viktig for sykkelgruppas pump-track på Høiås - i tillegg til flere og andre store og små proskjekter i Frogn, Drøbak og DFI.