Skigruppa i Amta - det snør ikke skispor

Ekstraordinære utgifter knyttet til løypekjøring... Skigruppa ønsker å takke alle som bidrar :)

Skigruppa har ansvaret for å kjøre skiløyper i Frogn. Til dette arbeidet mottar Skigruppa støtte fra Frogn kommune. Dette dekker kun deler av alle de utgiftene Skigruppa har med å sikre at alle i Frogn har mulighet til å gå på ski i nærmiljøet.

Skigruppa må ta vare på sine aktive utøvere for å sikre disse et best mulig tilbud både sommer og vinter med gode treningsmuligheter, dyktige og dedikerte trenere, muligheter for å være med på konkurranser, og bidrag til å delta på større nasjonale stevner som Hovedlandsrennet og Norges Cup.

Ønsker du / dere å bidra, så kan dette gjøre via VIPPS 112940. På forhånd tusen takk støtten

Så langt har vi mottatt støtte fra blant annet Takstmannen AS, Amta, Skaubygda IL, Elektro IDE, Sporten Drøbak, Sparebank 1, HelV.no, Avavi AS, Drøbak Maratonklubb, Bilbutikken1 AS, Stiftelsen Nordox og mange innbyggere i Frogn. Tusen takk smiley

 

Ta gjerne kontakt med styret om du har spørsmål.

Artikkel i Amta:

Vi har ikke økonomiske forutsetninger for å drifte et så stort løypenett når vinteren blir som i år.

DFIs skigruppe gjør en massiv innsats for lokalsamfunnet i Frogn med snøproduksjon og preparering av det flotte løypenettet. Men nå kan det være slutt for i år.

– Nå er vi nede på stålet rent økonomisk, og må vurdere fra dag til dag om vi skal kjøre opp løypene eller ikke. Skigruppa har ikke økonomiske forutsetninger for å drifte et så stort løypenett når vinteren blir som i år, sier Simen Storrud i DFI ski.

Paradoks

Det er et aldri så lite paradoks at skigruppa er de som må lide økonomisk når vinteren er knallbra, som i år med mye snø.

– Vi får et tilskudd fra kommunen hvert år. Men det er ikke større enn at det kun holder til å drifte selve lysløypa, sier Simen.

– For med utgifter til løypekjøring, diesel, vedlikehold av preppemaskinen og reparasjoner så blir det fort kostbart å holde et løypenett på nesten sju mil oppe en lang vinter, sier Storrud som i sammen med skigruppa har satt ut mange plakater med en oppfordring om å støtte DFI ski der det står:

– Vi ønsker deg en god tur i løypene vi har preparert. Vår utfordring er alltid å finansiere løypearbeidet. Hvis du kan hjelpe oss med det, så kan du vippse oss noen kroner på 112940 og skrive løype i meldingsfeltet, står det å lese.

– Det er fortsatt mange som tror at det er kommunen som drifter løypene. Sånn er det altså ikke, og akkurat nå så er det tomt i kassa og vel så det, sier Simen Storrud som i det lengste håper at ting vil ordne seg sånn at alle skiglade frognboere kan gå på ski i noen uker til.

Måtte brøyte

Som en følge av samtalen med Storrud, fant Amtasportens løypepatrulje ut at de skulle sjekke løypene etter mandagens snøfall. Og det ble som vi fryktet. På jordene fra Ottarsrud, til Stubberudveien, ned til Bakker Bru og bort til Kykkelsrud, var det ikke kjørt opp sent mandag ettermiddag. Derfor måtte en stuttbeint sportsreporter fint gå opp løypene selv, og brøyte seg fram. En klar konsekvens av at DFIs skigruppe nå må snu på hver krone når de skal vurdere å kjøre opp løypene i Frogn.

Derfor hadde de garantert satt pris på at dem som kan, gir en skjerv til DFIs fantastiske skigruppe som har sørget for at nesten hele Frogn har storkost seg på langrennsski denne vinteren.

Grasrotandelen

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift