Vi i Drøbak Sykkelklubb må få takke alle deltakere, støtteapparat, løypevakter, frivillige, samarbeidspartnere, publikum og ikke minst værgudene for et fantastisk morsomt SkanseCross 2021.

Totalt 121 deltakere i et aldersspenn fra 4 til 66 år var med å farge Seierstenmarka og Seiersten Skanse i hele landets sykkelfarger. Med relativt tørt vær i dagene før ble det raske forhold i løypa. Heldigvis var det lite uhell, selv om noen få kom tassende opp «Skansenberg» med flate dekk. Sånn er sykkelkross!

Vi startet med de yngste deltakerne i klassen KidsCross, her fikk det unna! Yngste deltakere var født i 2017 og viste at sykkelfremtiden er lys.

10x10

Ungdommene i M/K 11-14 år kjørte med en vanvittig trøkk. Det var noen gjørmete fjes og brede smil da de kom i mål og fikk premie. Romeriksåsen dominerte i M 15/16-årsklassen og karret med seg 2 av 3 pallplasser, veldig gøy med jevne oppgjør!M Junior var ekstremt fartsfyllt og morsomt. Ingen tvil om at disse gutta har internasjonal klasse, noe flere også har vist i UCI-ritt i utlandet. Ringerike SK’s Kevin Andre Messel tok årets første seier, mens Sebastian Veslum fra Asker CK overtok den gule ledertrøya i Norgescupen.

K junior, K senior og K masters startet i samme pulje. Åshild Tovsrud tok seieren i senior foran lagvenninnen i Asker Ck Tora Bjørndal Ottestad. Junior ble vunnet av Follo SK sin kommende stjerne Hedda Gulholm, mens legenden Gjertrud Bø og Cindy Woo vant hver sine masterklasser. Neste år ønsker vi oss enda flere kvinner til start!I M master viste norgesmester Truls Veslum sin klasse med jevn og rask kjøring. Mellomtidene viser faktisk at Truls hadde hatt gode sjanser til pallplass dersom han hadde deltatt i M Senior. Master er mer enn «gubbetrim», selv om det også var innslag av nettopp dét. Akkurat sånn det skal være i søndagens største startfelt.

I klasse Gravel og MTB vant Jørn Larsen (Drøbak SK) foran nr 2.Atle Stubberud (SoonCK) og Emil Schmidt (Drøbak SK) ble nr 3. Her var alle sykler lov, men vi skulle gjerne hatt med mer enn 3 deltakere..vi satser på flere ryttere i denne klassen i 2022.


Vi vil benytte sjansen til å takke alle deltakere, støtteapparat, frivillige og løypevakter. Uten dere hadde dette aldri blitt noe av! Vi er allerede klare for å gjøre SkanseCross 2022 enda bedre enn i år!

Og våre gode samarbeidspartnere:

Claes Henrik Sykkel: Du er en uvurderlig samarbeidspartner for oss. Flere timer med løvblåser i dagene før, «nødhjelp» i timene før start for deltakerne og et sterkt engasjement for sykkelsporten. Takk!

Sport1 Drøbak og Fuel of Norway: Med service til deltakerne og utdeling av Fuel of Norway-sportsdrikk viste dere at vår lokale sportsbutikk også er en stor drivkraft innen sykkelsport. Takk!Follo Museum og Svartskog Kolonial: Truls Erik på Follo Museum har vist et engasjement og en løsningsvilje som var veldig viktig for å gjennomføre dette engasjementet. Og den vanvittig kule Food Trucken til Svartskog Kolonial var fantastisk! Neste år skal vi lage enda mer morsomt sammen!Håndtverksbakeriet: Tusen takk for fantastisk service og innstilling. Vi digger bakervarene deres og ser frem til enda tettere samarbeid i årene som kommer. Dere er gull!

Idé House of Brands: Takk for delspons av kule t-shirts

Drøbak Rørleggerservice: Takk for lån av aggregat!

Norsk Folkehjelp: Takk for god innsats, heldigvis ble det ikke så mye bruk for dere. Vi liker best plasterfrie sykkelritt!

NCF: Hege hos NCF er et rivjern! Takk for hyggelig samarbeid med kommisærer og måldommer og. Veldig bra innsats dere gjør for sykkelsporten.

Artikkel sykling.no

Resultater fra SkanseCross

Bilder tatt av Ola Morken

Bilder tatt av Jan Aasgaard

Takk for i år og velkommen tilbake til Drøbak neste år.

#crossiscoming

Foto i artikkel: Ola Morken & Espen Mørch